Bewerkingen

DDiepstra Metaal en Snijtechniek B.V. uit Hoogeveen is gespecialiseerd in het bewerken van metaal met behulp van lasersnij- en watersnijmachines. Naast het snijden van plaatwerk voeren wij ook allerlei nabewerkingen voor je uit. Met nabewerkingen kun je denken aan het afbramen, walsen en bijvoorbeeld kanten van metalen onderdelen. Je kunt voor praktisch alle nabewerkingen bij ons terecht, dit scheelt je een hoop transportbewegingen en regelwerk. Wij zijn als het ware een one-stop-shop voor alle metaal gerelateerde zaken. Naast de vele bewerkingsmogelijkheden hebben wij ook een ruime hoeveelheid staal, aluminium en RVS op voorraad. Met onze watersnijmachine kunnen wij ook kunststoffen en rubbers bewerken vraag ons naar de mogelijkheden.

Water Snijden

4000x2000mm werkbereik
tot 200 mm dik

LaserSnijden

3000x1500mm werkbereik
0,5 – 20 mm dik

Kanten

3000mm werkbereik
130 Ton druk kracht

Kantafronden

Dubbelzijdig kanten afronden
radius tot 2mm

Plaatwalsen

Tot 1500mm breed
van 1 tot 5mm dik

Trommelen

RVS en Aluminium
-Kanten breken en een gepolijst uiterlijk-

Watersnijden

Watersnijden van diverse metalen, zoals staal, aluminium en RVS. Maar ook andere materialen zoals kunststoffen en rubbers kunnen wij met onze watersnijmachine snijden. Materialen tot wel 200mm dik zijn voor onze watersnijmachine geen probleem.

De machine die we gebruiken is van het merk Omax, dit is een zeer betrouwbare en nauwkeurige machine waardoor we gegarandeerd kwaliteit kunnen leveren.

Specificaties
Merk: Omax
Werkbereik: 4000x2000mm
Max. Dikte: 200mm

Lasersnijden

In ons geavanceerde machinepark bevinden zich twee high-end lasersnijmachines. We hebben één Finpower en één Bystronic plaatlaser staan met een vermogen van 6kw. Met deze lasersnijmachines kunnen we metalen snijden met een maximale afmeting van 1500x3000mm. Met deze machines kunnen we RVS snijden van 0,5 tot 12mm. Staal is te snijden van 0,5 tot 20mm dik. Als je op zoek bent naar dikkere materialen is dat geen probleem. Hiervoor kunnen wij onze watersnijmachine inzetten. Onze lasersnijmachines zetten we in voor diverse materialen, van traanplaat tot flinterdun RVS. Neem voor vragen contact met ons op!


Specificaties
Merk: Bystronic
Werkbereik: 1500x3000mm
Max. Dikte: 20mm
Laser Vermogen: 6kw

Merk: Finpower
Werkbereik: 1500x3000mm
Max. Dikte: 20mm
Laser Vermogen: 6kw

Kanten

Naast het bewerken en snijden van plaatmateriaal kunnen wij dit materiaal ook in allerlei vormen zetten en kanten. Voor het kanten van de onderdelen beschikken wij over 2 kantbanken. Een Safan en een Darley afkantpers. De maximale werkbreedte van de kantbanken is 3000mm en de maximale drukkracht is 130 ton.

Specificaties
Merk: Safan
Werkbereik: 3000mm
Drukkracht: 130 ton

Merk: Darley
Werkbereik: 3000mm
Drukkracht 80 ton

Kantafronden

Na het lasersnijden en watersnijden van plaatmateriaal ontstaan er “scherpe randen”. In feite zijn de “zaagsnedes” altijd haaks en dus 90 graden. Om deze scherpe kanten te breken beschikken we over een Lissmac Kantafrondingsmachine. Deze machine is in staat om dubbelzijdig kanten af te ronden tot een maximum radius van 2mm. Remove sharp edges is voor ons dus geen probleem!

Specificaties
Merk: Lissmac
Werkbereik: 2000mm
Max radius: 2mm

Plaatwalsen

Ronde onderdelen worden door ons gewalst. We hebben een behoorlijke plaatwals staan waarmee we platen tot 1500mm breed kunnen walsen in diversie radii. De plaatlengte moet minimaal 160mm zijn. Qua dikte kunnen we platen walsen vanaf 1 mm tot maximaal 50mm dik. Onze plaatwals produceert dus allerlei ronde vormen voor diverse toepassingen. Heb jij een uitdaging qua plaatwalsen? Neem contact met ons op!

Specificaties
Merk: Lissmac
Werkbereik: 1 – 1500mm
Min. Lengte: 160mm
Min. Dikte: 1mm
Max. dikte: 5mm

Trommelen

Als de standaard snij kwaliteit nog verder verbeterd moet worden kunnen we onderdelen trommelen. Dit trommelen houdt in dat de kanten worden gebroken en dat het oppervlak van de metalen delen een gepolijst uiterlijk krijgen. We hebben een automatische trommelmachine waarmee we platen en onderdelen kunnen trommelen. Naast deze automatische machine hebben we ook een hand afbraam machine. Hiermee bewerken we de kleinere onderdelen.